• WSelect, gespecialiseerd in HRM. Werkt voor u!
  • WSelect gelooft in de kracht van netwerken.
  • Business is gunnen en gunnen is geven. WSelect werkt voor u!

Salarisadvies 2014

De Nederlandse economie is in 2013 met ongeveer 1% gekrompen. In 2014 is naar verwachting sprake van een licht herstel en neemt het bbp met 1% toe. De particuliere consumptie is in 2013 gekrompen door lagere beschikbare inkomens en dalende huizenprijzen, terwijl de overheidsbestedingen als gevolg van bezuinigingen nog steeds afnemen. Het lichte herstel in 2014 komt doordat de Nederlandse uitvoer profiteert van de aantrekkende wereldhandel. De binnenlandse bestedingen dragen volgend jaar nauwelijks bij aan de groei.

De inflatie over 2013 zal ongeveer op 2,6% uitkomen (gemiddelde berekend tot en met november 2013).

Volgens WSelect is de economische situatie nog steeds zodanig dat voorzichtig met de loonstijging 2014 moet worden omgegaan.

WSelect salarisadvies 2014 / loonstijging 2014: wij adviseren niet direct het inflatiecijfer of de prijsindex 2013 als uitgangspunt te nemen maar goed te kijken naar de situatie van het bedrijf. Bijvoorbeeld nu een beperkte of geen loonstijging en na een half jaar beoordelen en eventueel wijzigen naar aanleiding van de bedrijfsresultaten. Wij zijn van mening dat centrale looneisen hun betekenis grotendeels hebben verloren. De verschillen tussen bedrijven en bedrijfstakken maken een centralistische benadering onverstandig

Wij vinden het raadzaam om bij het maken van afspraken over de loonkosten de continuïteit van het bedrijf en de werkgelegenheid voorop te laten staan. Het is verstandig om een groter deel van een eventuele loonstijging (bijvoorbeeld 50%) afhankelijk te maken van de resultaten van de onderneming.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Adres

  • Otto Cluivinglaan 41
    9766 PB Eelderwolde KvK: 72481080

Volg ons