• WSelect, gespecialiseerd in HRM. Werkt voor u!
  • WSelect gelooft in de kracht van netwerken.
  • Business is gunnen en gunnen is geven. WSelect werkt voor u!

Wat verandert er in 2018?

Met welke wijzigingen krijg je in 2018 te maken?

8 vragen bij het aannemen van personeel

Je bedrijf groeit, eigenlijk kun je het werk allemaal zelf niet meer behappen en heb je personeel nodig. Welke vragen moet je jezelf stellen bij het aannemen van personeel?

Wat verandert er per 1 januari 2017?

Per 1 januari 2017 zijn er de nodige wijzigingen op het gebied van arbeidsrecht en de sociale zekerheid. Welke dit zijn en hoe u er gebruik van kunt maken, kunt u hieronder lezen.

Cultuurverandering? Leuk!

Wij publiceren columns die ons aanspreken van mensen uit ons netwerk. Hieronder de bijdrage van Jan de Jonge met 8 tips om een cultuurverandering te laten slagen. Deze column is eerder geplaatst op managementsite.nl.

1. Combineer denken en doen

Je kunt heel lang nadenken over cultuur en cultuurverandering. Onderzoeken doen, analyses maken, plannen opstellen. Het ingewikkeld máken. Dat is een aanpak die past bij een bureaucratie, en dat is juist wat veel organisaties willen doorbreken. Veel vruchtbaarder is een aanpak die je ‘doenken’ zou kunnen noemen. Denken en doen hand-in-hand. Learning by doing.

Salarisadvies 2014

De Nederlandse economie is in 2013 met ongeveer 1% gekrompen. In 2014 is naar verwachting sprake van een licht herstel en neemt het bbp met 1% toe. De particuliere consumptie is in 2013 gekrompen door lagere beschikbare inkomens en dalende huizenprijzen, terwijl de overheidsbestedingen als gevolg van bezuinigingen nog steeds afnemen. Het lichte herstel in 2014 komt doordat de Nederlandse uitvoer profiteert van de aantrekkende wereldhandel. De binnenlandse bestedingen dragen volgend jaar nauwelijks bij aan de groei.

De inflatie over 2013 zal ongeveer op 2,6% uitkomen (gemiddelde berekend tot en met november 2013).

Volgens WSelect is de economische situatie nog steeds zodanig dat voorzichtig met de loonstijging 2014 moet worden omgegaan.

Adres

  • Otto Cluivinglaan 41
    9766 PB Eelderwolde KvK: 72481080

Volg ons